Gesmolten Paaseieren!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janneke
16 April 2009 | Suriname, Paramaribo
De week voor pasen zijn we op de groep druk bezig geweest met paasmandjes te maken, wat erin kwam was nogal verassend voor mij.
De hele week kwamen er ouders aan met paaseitjes! Deze moesten dan meteen in de koelkast worden gezet, want anders hadden we meteen al chocolademelk.
Woensdag was een drukke dag, we hadden een verjaardag, paasontbijt voor de kinderen en een paasbrunch voor de leidsters van het kdv!
De kinderen van het kdv die vroeg kwamen, mmochten buitenspelen (wat normaal nooit gebeurt) en ja hoor!! Ze hadden de verstopte eieren gevonden.. duss hup de kinderen snel naar binnen. Om 8 uur de vlaggenparade waar werd uitgelegd aan e kinderen wat we die dag zouden doen.. eenmaal weer terug in de klas begonnen we aan het paasontbijt, (een broodje kaas?) een glaasje stroop erachteraan en dan eindelijk (plastic)eieren zoeken.
Daarna nog de verjaardag geviert en toen zat er voor veel kinderen de dag er al weer op. De kinderen kregen hun paasmandje met ondertussen lichtelijk gesmolten paaseitjes erin mee en natuurlijk een zakje van de verjaardag.
Al helemaal vol van de taart enz van de verjaardag moesten we beginnen aan de paasbrunch voor de leidsters.
Toch wel een beetje trots dat t allemaal gelukt was, aangezien ik de leiding zo n beetje in mn schoenen had geschoven gekregen.
Het was nog een heel gedoe, eerst iedereen vragen mee te doen, daarna iedereen vragen om iets te maken of de benodigde boodschappen mee te nemen en dan nog uiteindelijk alles op tijd verzamelen, zodat de boodschappen verdeeld konden worden onder de leidsters die wel wat gingen maken.
Mona (een leidster van het kdv) zou gevulde eieren maken, maar was niet erg enthousiast! dus ik bood aan om te helpen, na over en weer van kom jij maar bij mij, nee jij bij mij, waren we eruit, ik zou bij haar komen en dan meteen blijven slapen, konden we volgende dag vanaf haar huis naar stage. Aangezien de manager van t kdv ziek was, kregen wij ook nog even de opdracht om een gehaktschotel te maken....
Om een lang verhaal kort te maken, t was allemaal hartstikke gezellig, heb weinig mogen helpen (als ik zei wat kn ik doen, zei ze ga maar even zitten als je wat kan doen zeg ik t) en uiteindelijk veeeels te laat gaan slapen.
Resultaat: wallen van hier tot op de grond, maar toch uiteindelijk wel blij dat het goed was gegaan. Aangezien de basis het op t laatste moment hadden afgeblazen.. om dezelfde redenen waar wij tegen aanliepen!!!
De kinderen van de NSO zijn uiteindelijk met een mandje chocolademelk naar huis gegaan..
En nu ipv paasvakantie...vakantieopvang!!
Ik moet dus gewoon werken, maar heb wel geregeld dat ik mee mag op alle uitstapjes!
Nou ga maar weer wat voor school doen, jullie horen later wel hoe de uitstapjes zijn geweest!!
Dikke zoen
16 April 2009 - 19:46
Bianca:
Kijk!!!! hier zaten we nou op te wachten!!! Leuke verhaaltjes!!! woehoe.
Leuk leuk;)
xxx Bianca