Koninginnedag @ Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Janneke - WaarBenJij.nu Koninginnedag @ Suriname - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Janneke - WaarBenJij.nu

Koninginnedag @ Suriname

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Janneke

14 Mei 2009 | Suriname, Paramaribo

Koninginnedag!!!

Voor mijn vaardigheidsexamen moest ik een themamiddag of uitje organiseren, aangezien ze hier geen koninginnedag vieren, besloot ik dit als thema te gebruiken. Het was een heel geregel, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over het resultaat. We hadden aan de kinderen van de NSO gevraagd of ze een oranje trui, pet of iets mee te nemen, ook hadden we het plein versiert met oranje ballonnen en slierten. Tijdens het klaarzetten had ik het nog niet helemaal door, maar toen de activiteiten begonnen zag ik het... ik had een stukje Nederland in Suriname! Alle kinderen hadden een oranje trui aan, het was zo` n mooi gezicht. Ook al hadden de kinderen al sportdag gehad, deden ze enthousiast mee aan de oud-Hollandse spelletjes als: zaklopen, eierrace, snoephappen (andere vorm van koekhappen, omdat de ontbijtkoek ver te zoeken was) en stoelendans niet te vergeten! Het was helemaal geweldig!!

Eenmaal klaar wilde ik alleen maar slapen, maar dat liep zoals gewoonlijk weer net even anders. Thuis aangekomen was het nog bloedheet, dus ben eerst maar met de kindjes daar gaan zwemmen, nog moeier onder de douche gestapt met het idee lekker even te gaan slapen... niet dus, naar een paar smsjes over en weer was het plan duidelijk, eerst naar zus & zo en daarna naar Zsa Zsa Zsu.
Ik kon dus meteen weer opstaan om me klaar te gaan maken voor de avond.

Bij zus & zo aangekomen kwam ik weer even in een shock, bijna alleen maar Nederlanders!! Ja dat was weer even wennen.. op het podium stonden Surinamers en toch werden de meest foute Nederlandse liedjes gedraaid, dus ook weer erg grappig om te zien.

Bij Zsa Zsa Zsu nog lekker wezen dansen en toen het ochtend begon te worden, maar naar huis gegaan.. eindelijk slapen!

• 14 Mei 2009 - 19:58

Bianca:

wij willen fotoooooo's!!!! hihi

• 18 Mei 2009 - 18:52

Rieneke:

Hier was koninginnedag k*t door een idioot in apeldoorn.

Janneke

Nouuuuu het is eindelijk zo ver! Na lang regelen heb ik dan vandaag de beslissende mail ontvangen. In januari is het dan zo ver.. dan ga ik voor 5 maanden stage lopen in de kinderopvang in Suriname!!!! Ojeeeeh nu begint het regelen pas echt..visum, ticket,woning, verzekeringen enzzzzzz.!!!

Actief sinds 19 Nov. 2008