Eerste verhaal uit t vliegtuig (zoals beloofd) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Janneke - WaarBenJij.nu Eerste verhaal uit t vliegtuig (zoals beloofd) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Janneke - WaarBenJij.nu

Eerste verhaal uit t vliegtuig (zoals beloofd)

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Janneke

06 Februari 2009 | Suriname, Paramaribo

Hallo iedereen!!!

Hier mijn eerste berichtje vanuit het vliegtuig!
De heenreis naar het vliegveld is goed gegaan, op een bijna ongeluk na.
Omdat we zo op de borden aan het letten waren zagen mams en ik niet dat de auto `s voor ons stil stonden, met piepende banden kwamen we net op tijd tot stilstand. Er kwamen rookwolken langs ons heen en et verbrande rubber was goed te ruiken, maarja hebben het overleefd!

Om 8 uur moest ik inchecken, met geknepen billen gaf ik mijn koffer en handbagage om te wegen: bijna 24 kilo en ruim 6 kilo, dik 5 kilo eroverheen maar er werd niks vaan gezegd, ja dan zeg ik ook niks he!

Om half 10 moest ik naar gate 4 om langs de douane te gaan, mij kennende kwam ik hier bijna een half uur te laat. Hierdoor heb ik ook niet even uitgebreid taxfree kunnen shoppen.... een paar tijdschriften heb ik nog snel even ingeslagen, maar meer kon er niet vanaf.

Eenmaal bij de douane ging natuurlijk het poortje af bij mij, ik moest er nog maar een keer doorheen.. deze keer gaf het poortje groen licht! Snel mn spullen gepakt en doorgelopen. Ineeens werd er omgeroepen dat het tijd was om in te stappen.. ohjeee als ik dat vliegtuig instap is er geen weg terug meer, gaat er door mijn hoofd. Ik ga het dan echt meemaken voor de eerste keer vliegen.. ik vind het doodeng, in het vliegtuig aangekomen zie ik dat de vlucht niet volgeboekt is. Dit komt mooi uit hierdoor hebben de jongen naast mij en ik een plek tussen ons in. Er zitten allemaal aardige mensen om me heen. Het meisje met 2 kindjes die eerst naast mij zaten( met gangpad ertussen) mogen op een stoel bij het raam zitten, er komen 4 andere mensen te zitten, weer een aardige vrouw, die later verteld dat ze een stichting heeft opgezet voor moeilijk lerende kinderen te voorzien van goed lesmateriaal. De jongen naast me gaat naar z` n familie, dit doet hij elk jaar verteld hij. Op dit moment luister ik muziek, murder she wrote (mijn liedje als ik uitga!!) wordt ineens gedraaid, ik wordt meteen helemaal vrolijk!

Ondertussen is het 16:40 jullie tijd, dat betekend dat ik 5 uur aan het vliegen ben. Het vliegtuig zou om 11 uur vertrekken, maar naar 3 rondjes te hebben gereden werd er vermeld dat er ijs op de vleugels zat en dat dit verwijderd moest worden. Ongeveer half 12 zijn we weer gaan rijden, elke keer dacht ik zal ie nu opstijgen of nu of.. maar het duurde lang, veel te lang in kreeg de zenuwen ik wist niet wat me te wachten stond. En ja hoor ineens gaan we omhoog, het leek net of ik in de achtbaan zat, ik moet zeggen het was minder erg dan ik had verwacht! M` n oren gingen in het begin steeds dicht zitten dan plopte ze weer ineens open. Al met al valt het tot nu toe wel mee. Nadat we ongeveer een uurtje hadden gevlogen kregen we eten, je kon kiezen: kip of vis.. kip natuurlijk! Het was erg lekker .

Net voor het eten vielen m ` n ogen bijna dicht, tijdens het eten eten nam ik cola light, dus voor dat ik weer moe werd waren we ook alweer een uurtje of wat verder. Ik heb ongeveer een uurtje geslapen.. erg lekker even.

Ik heb mijn cadeautje ondertussen ook uitgepakt, erg leuk. Bedankt iedereen die wat leuks in het boekje heeft geschreven, ik ben er erg blij mee en zal denk nog vaak er even inkijken! Vooral de foto` s deden m!!

het is wel een lange zit, ik ben het nu wel zat, ben toen straks even opgestaan om naar het toilet te gaan. Maar van mij mag het nu wel eens over zijn.. maarja dat zit er niet in. Op het scherm laten ze zien dat we i.p.v. 4 uur, 5 uur aankomen (mijn tijd) ongeveer 9 uur jullie tijd. Ze laten ook zien hoe we vliegen, van Amsterdam naar België, Frankrijk, Spanje en dan over de Atlantische oceaan, voor de rest weet ik het nog niet.
Op dit moment is het dag 3, mijn vlucht is voor de rest goed gegaan. Op het vliegveld werd ik opgewacht door Paul, bij hem verblijf ik. Bij aankomst thuis, ging Paul gelijk weg: kip halen met een half uurtje zou hij wel terug zijn. Revenieldo (zoontje) liet mij mijn kamer zien. Ik bracht mijn spullen naar boven en liep een rondje door het huis. Wat een shock.. alles is wat ouder dan ik had verwacht, er zit geen slot op de wc deur, de douche is een hokje met een gordijn dat net niet goed aansluit en ga zo maar door. Ze hebben wel twee hondjes, maar die mogen niet binnen.

Op de weg naar huis vanaf het vliegveld viel het me op dat er veel zwerfhonden lopen. Ik was al gewaarschuwd , dat ik niet zoals thuis, deze kan roepen en aaien. Na een paar uur kwam Paul weer terug, ondertussen had ik Revenieldo voorzien van een broodje, want hij had honger. (Deze had mij meteen omgedoopt tot TASHA, want mijn naam vind hij te moeilijk). Had ik gedouched en had ik mijn bed opgemaakt, ik was moe en had oorpijn van het landen. Ondertussen was ik al bijna 24 uur wakker, hier was het nog maar een uurtje of 10. Ik had het gehad en ben mijn bed ingegaan.

• 06 Februari 2009 - 19:22

Ellie:

Hahahaah zie jan sal de hele tijd die hondjes roepen!! hahahaha