2de dag
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Janneke
06 Februari 2009 | Suriname, Paramaribo
Vandaag zijn we naar de vreemdelingenpolitie geweest, eerst zei een man dat ik niet langer dan 3 maanden kon blijven, daarna een vrouw dat ik een dagje naar Frans gyana moest gaan en dan weer opnieuw 3 maanden mocht blijven. Iedereen werkt hier lekker langs elkaar heen. We gaan taart halen want Revenieldo is jarig en die gaat trakteren op school. Ondertussen nog een ventilator gekocht, ik zit onder de muggebultjes in mn gezicht, door een ventilator blijven de muggen weg. Ik heb een simkaart gekocht voor hier, eenmaal thuis mams maar even gebeld en uitgelegd wat ze moet doen. Ik ben zo moe... wil wakker blijven want ik wil zijn waar de supermarkt is.
Even later met Revenieldo naar de supermarkt, is echt 2 minuten lopen. Even rond gekeken, en wat simpele dingen gekocht. Thuis aangekomen was Paul weg, het broertje van Revenieldo was er wel, hij is via de achtertuin naar boven geklommen en zo de deur opengemaakt. Na een tijdje ben ik toch maar gaan liggen, een paar uur later werd ik weer wakker. Ondertussen was er visite gekomen, naar weer een uur later, kreeg ik mezelf eindelijk zover om het bed uit te komen. Het vervolg: de hele avond naar gesprekken zitten luisteren die je niet kan verstaan! Ohja ik had het koud!! ben zelfs naar binnen gegaan om een shirt aan te trekken. Ja dit vonden ze erg vreemd, aangezien ik uit het koude Nederland kom!
06 Februari 2009 - 19:24
El:
Waarom kon je ze niet verstaan? toch erg anders dan "gwn" nederlands? Even wennen zeker! -
16 Februari 2009 - 13:48
Chantal:
nee EL, omdat de locals onderling sranangtongo met elkaar spreken. iedereen uit de stad kan wel nederlands spreken, maar vrienden onderling doen t vaak niet. en het is handig als ze iets over je willen zeggen wat jij iet mag horen ;)
dus jansie..... probeer maar snel een aantal woorden te leren, dan zal je weten wat ze allemaal zeggen over je haha. :D
xxxx